Vagyon- és üzemszünet biztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vagyon- és üzemszünet biztosítások

Vállalati biztosítások

Tűz- és elemi kár biztosítások


Az ún. megnevezett veszélynemekre szóló vagyonbiztosítások esetében - mint a szóban forgó termékcsoport - a biztosító definiálja az általa biztosított veszélynemeket. Akkor szolgáltat, ha a definíció szerinti esemény bekövetkezett.

Ezek a biztosítások fedezetet nyújtanak a tűz, robbanás, villámcsapás, összeroppanás, természeti

elemi károk (pl. árvíz, földrengés, vihar, jégverés stb.), csőtörés, technológiai vezetékek törése, ismeretlen jármű ütközése, üvegtörés stb. károkra.

JÓ TANÁCS:
Mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.
A szerződési feltételekben figyelmesen olvassuk el a biztosítási események leírását és az oda vonatkozó kizárásokat.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • sok esetben a villámcsapás indukciós hatása miatti károkat a biztosító csak kiépített villámvédelem esetében téríti,

  • nem tartalmaz a fedezet pl. vandalizmus elleni védelmet, ezt csak külön kiegészítő biztosításban lehet megkötni;

  • a katasztrófa károkra vonatkozóan erősen korlátozó kártérítési limiteket alkalmaz némely biztosító.


Ezek a példák csak gondolat ébresztőnek íródtak. Sok esetben megfelelő szakmai tájékoztatás, alkuszi tanácsadás hiányában, abban a tudatban működtetjük vállalkozásunkat, hogy a biztosítási szerződéseink rendben vannak, s az első káreseménynél derül ki, hogy komoly fedezetlenségi problémáink vannak. Ne várja ezt meg, hívjon minket!Betöréses lopás, rablás biztosítások


Ezek a biztosítások fedezetet nyújtanak a betöréses lopás során elszenvedett károk ellen. A fedezet kiterjed a rablás károkra is (erőszakos elvétel), továbbá kiterjedhet küldöttrablás károkra is (az alkalmazottnál lévő, a vállalat tulajdonát képező készpénz közterületen való elrablása).


 

JÓ TANÁCS: Mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.


A szerződési feltételekben figyelmesen olvassuk el a biztosítási események leírását és az oda vonatkozó kizárásokat.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • legfontosabb a biztosító által előírt védelmi szintek és a meglévő védelmi rendszerek (mechanikai, elektronikus) összevetése, ui. a nem megfelelő védelem a kártérítést jelentősen csökkentheti, sőt a biztosító egyes esetekben mentesülhet a kártérítés alól;

  • kár esetén mindenképpen értesítsük a rendőrséget, ennek hiányában a biztosító mentesülhet a kártérítés alól;

  • a betörés során a nyílászárókban, épületben okozott károk nem minden esetben térülnek.


Ezek a példák csak gondolat ébresztőnek íródtak. Sok esetben megfelelő szakmai tájékoztatás, alkuszi tanácsadás hiányában abban a tudatban működtetjük vállalkozásunkat, hogy a biztosítási szerződéseink rendben vannak, s az első káreseménynél derül ki, hogy komoly fedezetlenségi problémáink vannak. Ne várja ezt meg, hívjon minket!


 


Összkockázatú (All Risks) vagyonbiztosítások


Az ún. All Risks típusú biztosítások esetében a biztosítási események logikai megközelítése fordított a megnevezett veszélynemek szerinti biztosításokhoz képest. Ebben az esetben a biztosító megtérít minden fizikai behatás miatti kárt feltéve, ha a bekövetkezett esemény nem esik a kizárt események hatálya alá. Azaz ezen típusú vagyonbiztosítások esetében a legfontosabb áttanulmányozandó rész a kizárások fejezete.

 

All risks vagyonbiztosítást a biztosítók nagyobb ipari üzemekre, bonyolultabb technológiákra, nagy értékű, nagy kiterjedésű épületekre kötnek.


A kisvállalkozói és a középvállalati szektor vagyonérték szempontjából alsó szegmensére rendszerint nem vállalnak összkockázatú fedezetet.

JÓ TANÁCS: Mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.
A szerződési feltételekben figyelmesen olvassuk el a biztosítási események leírását és az oda vonatkozó kizárásokat.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • mivel a fedezet mibenléte a kizárásoktól függ, ezt a szakaszt kell figyelmesen átolvasni, megérteni, s a saját kockázatainkra értelmezni;

  • fontos, hogy a meghatározások, definíciók fejezet, ui. itt fontos fogalmak kerülnek meghatározásra, pl. a betörés, a rablás, a lezárt helyiség stb..


A feltételszöveg értelmezéséhez mindenképpen vegye igénybe a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársainak segítségét!


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz