Mezőgazdasági biztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mezőgazdasági biztosítások

Vállalati biztosítások


A mezőgazdasági biztosítások piaca az utóbbi években oly sűrűn bekövetkező természeti, elemi károk miatt beszűkülőben van. A biztosítók vállalási hajlandósága erős degressziót mutat, ami az elszenvedett veszteségek tükrében érthető.
A mezőgazdasági biztosítások három fő területe: a növénybiztosítások, állatbiztosítások és a mezőgazdasági vagyonra (épületek, termények, technológiák stb.) létrehozható fedezetek.
A növénybiztosítások kiterjednek a növényi kultúrát sújtó tűz- és elemi károkra, téli fagykárokra, esetlegesen különböző kártevők káraira.

Az állatbiztosítási fedezet jellemzően a betegség és baleset miatti károkat fedezi. Sok termékben biztosítottak a tűz- és elemi károk is.

JÓ TANÁCS:

A fedezetek jellemzően külön kezelik a tenyészállatokat és a növendék és hízóállatokat. Ezek értékmeghatározása nagyon fontos!

A korrekt fedezet létrehozása nagy szakértelmet igényel. Kollégáink között több agrár szakember található, akik sok évi termelésben eltöltött idő után a biztosítási szakmában hasznosítják tapasztalataikat.
Javasoljuk, mindenképpen kérje részletes tájékoztatásunkat!

Mire figyeljünk, néhány példa:

A szakma külön kategóriába sorolja a napjaink egyik legégetőbb problémájaként is emlegetett fertőző állatbetegségeket (BSE/TSE, madárinfluenza stb.), melyek többször napjainkban is világjárványként jelentkeztek. Fontos meggyőződni, a vásárolt fedezet tartalmazza-e ezen betegségek okozta károkat!

Sokéves szakmai tapasztalatunkkal Kollégáink biztos kézzel segítenek Önnek a megfelelő fedezet létrehozásában. Kérjük, vegye igénybe szolgáltatásainkat.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz