Mérnöki, technikai biztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mérnöki, technikai biztosítások

Vállalati biztosítások

Géptörés biztosítások

A géptörés biztosítások a szó köznapi értelmében vett olyan töréskárokra nyújtanak fedezetet, mely a biztosított gépekben következik be. A géptörés biztosítások lehetnek megnevezett veszélynemekre szólók, ill. összkockázatúak, a magyar biztosítási piacon az előbbi az elterjedt. Ezen feltételek pontosan meghatározzák, melyek azok az okok, melyeknek fennállása esetén a biztosítók kifizetik a töréskárokat.

Ezek az okok jellemzően anyaghiba, tervezési hiba, megfeszülés, kenés kimaradás, de egyes kötvények fedezik pl. az alkalmazotti ügyetlenség miatti töréskárokat is.

A géptörés biztosítást technológiai sorok, nagy értékű termelő berendezések védelmére érdemes megvásárolni. Ha egész gépsorra vásárolunk ilyen biztosítást, természetesen fajlagosan lényegesen olcsóbb, mintha csak egy-egy gépre vonatkozik a fedezet.

JÓ TANÁCS: Mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.
A szerződési feltételekben figyelmesen olvassuk el a biztosítási események leírását és az oda vonatkozó kizárásokat.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • mivel a fedezet mibenléte a géptörés kárt kiváltó események felsorolásában rejlik, ezt kell figyelmesen átolvasni, megérteni, s a saját kockázatainkra értelmezni;

  • fontos a kizárások fejezet, mert egyes technológiák (pl. erős informatikai támogatottságú rendszerek, hőkezelő technológiák stb.) leginkább meglévő veszélyei a kizárások hatálya alá eshetnek;

  • fontos, hogy olyan technológiát helyezzünk biztosítási védelem alá, ahol a géptörés értelmezhető.


Hogy biztosan megfelelő védelmet élvezzenek berendezései, kérjük, vegye igénybe a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársainak segítségét!Egyedi gépbiztosítások

Az egyedi gépbiztosításokat egyrészt azoknak a gazdálkodó szervezeteknek ajánljuk, akiknek külső pénzügyi cég által finanszírozott, nem helyhez kötött eszközei vannak, másrészt azoknak, akik munkagépeiket, nagy értékű mobil berendezéseiket akarják biztosítási védelem alá helyezni.
Ezen biztosítások fedezete összkockázatú vagyonbiztosítási fedezet, területi hatályuk általában Magyarország egész területe, tehát nem telephelyhez kötött.


 

A vagyonbiztosítási fedezet sok esetben kiegészíthető a vagyontárgy szállításának fedezetével, szűkített géptörés biztosítási fedezettel.

JÓ TANÁCS: A piac ezen szegmensre széles palettával rendelkezik. Mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától, hogy a legmegfelelőbb fedezetet vásárolják meg!

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • mivel a fedezet összkockázatú, annak mibenléte a kizárásoktól függ, ezt a szakaszt kell figyelmesen átolvasni, megérteni, s a saját kockázatainkra értelmezni;

  • fontos, hogy az esetleges lehetséges kiegészítő fedezeteket ismerjük, így tegyük a fedezetet a biztosítandó eszközök szempontjából optimálissá (pl. egy lánctalpas kotrógép esetében a szállítás fontos kiegészítő elem lehet).


Kérjük, vegye igénybe a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársainak segítségét!


 


Építés-szerelés (ún. CAR-EAR) biztosítások


Az építés-szerelés biztosítások a beruházási projektek biztosítására szolgál. A fedezet összkockázatú. Az I. fejezet vagyonbiztosítási, a II. fejezet felelősségbiztosítási fedezetet tartalmaz. Mindezt kiegészíti az ötven klauzulát is meghaladó záradékolási rendszer.

 

Jelen sorok írója szerint a megfelelő CAR/EAR fedezet kialakítása igényli leginkább a biztosítási szakértelmet, a beruházási projektek ismeretét.


JÓ TANÁCS: A fedezet összetettsége miatt mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.

Mire figyeljünk, néhány példa:

A beruházási projektek biztosításának összetettsége miatt az egyetlen jó tanács, amit adhatunk: mindenképpen vegye igénybe Munkatársunk segítségét!
A beruházási projektek biztosíthatóságának összetettségét bemutató összefoglaló ábráját megtekintheti itt


 

Elektronikus berendezések biztosítása


Ez a biztosítási termékcsomag a jellemzően gyengeáramú berendezések, technológiák biztosítására szolgál. Biztosítható a hardware, a software, a felvitt adattartalom, információmennyiség, továbbá a fejlesztések alatt álló software-ek is. Jellemzően üzemszünet biztosítás is köthető hozzá.

 

JÓ TANÁCS: Szinte minden biztosító műveli ezt a terméket, s mivel összkockázatú a fedezet, a kizárások áttekintése nagyon fontos.


A fedezet összetettsége miatt mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.

Mire figyeljünk, néhány példa:

Az olyan technológiák, ahol a vezérlés elektronikus, a munkagép pedig erős áramú és mechanikus technikájú, fontos a megfelelő biztosítási fedezet kimunkálása, esetleg a géptörés biztosítással kombináltan! A fedezet komplexitása miatt mindenképpen vegye igénybe Munkatársunk segítségét!


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz