Lakossági vagyonbiztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Lakossági vagyonbiztosítások

Lakossági biztosítások

Lakásbiztosítások

A lakásbiztosítási piac talán a legnagyobb kínálatot nyújtó ágazat a biztosítási piacon. Az ún. "nem-élet" biztosítással foglalkozó biztosítók mindegyikénél megtalálható ez a termék, a piacra belépők is általában a lakásbiztosítással kezdik az állomány építését.

A biztosítási fedezet általában tűz- elemi károkra, betörésre és különböző felelősségbiztosítási elemekre vonatkozik.

Csaknem minden esetben tartalmaz a termék családi baleset- esetleg élet és/vagy egészségbiztosítást.

Épülő házakra, lakásokra is lehet lakásbiztosítást kötni bizonyos záradékolással, olcsóbb megoldás, mint építés-szerelés biztosítást kötni, megjegyezve, hogy a biztosítási fedezet szegényesebb, mint akár a lakossági építés biztosításokban.

JÓ TANÁCS: Mivel a piac nagyon széles spektrumú, mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • a beázás károkat, az üvegkárokat, a felelősségbiztosítási károkat a biztosítók nagyon különbözően kezelik, ezen részeket nagyon figyelmesen tanulmányozzuk át;

  • a katasztrófa károkra vonatkozóan erősen korlátozó kártérítési limiteket alkalmaz némely biztosító;

  • fontos a biztosító által előírt védelmi szintek és a meglévő védelmi rendszerek (mechanikai, elektronikus) összevetése, ui. a nem megfelelő védelem a kártérítést jelentősen csökkentheti, sőt a biztosító egyes esetekben mentesülhet a kártérítés alól.


Ezek a példák csak gondolat ébresztőnek íródtak. Sok esetben megfelelő szakmai tájékoztatás, alkuszi tanácsadás hiányában, abban a tudatban vagyunk, hogy a család sokszor legnagyobb vagyonát jelentő lakás, ház biztonságban van. Az első káreseménynél azonban kiderül, hogy komoly fedezetlenségi problémáink vannak. Ne várja ezt meg, hívjon minket!


Lakossági építés-szerelés biztosítások


Ezen termékeket jellemzően a nagy lakásbiztosítási állománnyal rendelkező biztosítók értékesítik. A fedezet lényege, hogy a beruházás alatt álló épületek is biztosítási védelmet élvezzenek.

A lakossági "épszer" általában megnevezett veszélynemekre (tűz-, elemi károk) vonatkozik.

 

JÓ TANÁCS: A fedezet kialakításkor ügyeljünk a megfelelő biztosítási összegek meghatározására. A biztosítási összeg itt is beruházás építési összköltsége. Javasoljuk, mindenképpen kérjen részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.

Mire figyeljünk, néhány példa:

Fontos része a fedezetnek az építési területen lévő anyagok, eszközök lopás elleni védelme. Kérjünk tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a még be nem épített és a már beépített anyagok lopás fedezete milyen kondíciókkal bír.

 

Társasház biztosítások

Hasonlóan a lakásbiztosításokhoz ezen termékcsoport is széles kínálattal rendelkezik. Az alapfedezetek általában azonosak (tűz, elemi károk), s ezen fedezeteket egészítik ki számtalan kiegészítő záradékkal (pl. panelhézag biztosítás, kapucsengő biztosítás, különböző felelősségbiztosítások stb.)

JÓ TANÁCS: Mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.

 

A szerződési feltételekben figyelmesen olvassuk el a biztosítási események leírását és az oda vonatkozó kizárásokat.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • az egyes ajánlatok között sok esetben a fedezeti tartalom dönt, ennek elemzéséhez vegye igénybe társaságunk szakértelmét;

  • fontos tudni, hogy az adott biztosító milyen egységárakat alkalmaz a kártérítés során.


Mivel a társasházak közösségi tulajdonban lévő vagyoneszközök, nagy a felelőssége a biztosítási szerződés aláírójának! Tanácsainkkal megkönnyítjük Önnek a megfelelő szerződés kiválasztását! Hívjon minket!

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz