Gépjármű, vízi-, légijármű biztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gépjármű, vízi-, légijármű biztosítások

Vállalati biztosítások

Kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás

A kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás piacát a kötelező gépjárműfelelősség-biztosításról szóló 2009. évi LXII. tv. szabályozza (a törvény szövege elérhető itt)
A flotta biztosítások sok adminisztrációs előnyt nyújtanak. A szerződés díjfizetését folyószámlán tartják nyilván, a gépjármű állomány mozgása könnyen követhető, a ki- és bejelentés lényegesen egyszerűbb. Lényeges különbség, hogy flották esetében az évforduló egyesség tárgya, így a szaporulattól függetlenül az évforduló lehet pl. január 01.


A flotta biztosítások sok esetben lényegesen kedvezőbb díjjal is megköthetők, mintha egyedi szerződéseket kötnénk.

Az előző évekhez képest a jogszabály sok változást tartalmaz, célszerű szakember véleményét kérdezni egy-egy probléma kapcsán.

JÓ TANÁCS:

A törvény szigorú szabályai miatt fontos, hogy pontosan fizessük a biztosítási díjat, ui. egyes esetekben a díjhiányos időszakokra a biztosító köteles ún. fedezetlenségi díjat számolni, ami 4-500 Ft napi összeget is jelenthet.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • Az év közben vásárolt gépjárművünk biztosítási évfordulója nem január 01. lesz, hanem a vásárlás napjával megegyező dátum. Ide nem értve a flotta szerződéseket, ahol ezt külön megállapodásban lehet szabályozni

  • Kár esetén mindenképpen javasoljuk a rendőrség értesítését, hogy a körülményeket a hatóság rögzítse az esetleges későbbi viták elkerülése végett.


Gépjármű casco biztosítások

A casco biztosítások is a legelterjedtebb biztosítási termékek közé tartoznak. A fedezet jellemzően három kárcsoportra vonatkozik: tűz- és elemi kár, lopás, törés. A flotta szerződések kezelése - csakúgy mint a GFB esetében - lényegesen egyszerűbb. Könnyebb a szaporulatot befogadtatni a biztosítóval, az állományt nyomon követni, ill. nagy előny a flotta szerződéseknek, hogy a díj előre megállapodott kondíciók szerint fut egy biztosítási időszakban, így a költség a cég részéről pontosan kalkulálható.


 

Általánosságban elmondható, hogy a flotta cascók díjszintje lényegesen alatta marad az egyedi szerződések díjszintjének.

A biztosítók díjai között nagy szórás mutatkozhat. A piac kínálatából nehéz kiválasztani a megfelelőt. Kérjen segítséget Kollégáinktól!

JÓ TANÁCS:

Győződjünk meg arról, hogy totálkár és részkár esetén a biztosítónk milyen elvek szerint szolgáltat!

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • ellenőrizzük, hogy a biztosító által előírt védelmi berendezése megtalálhatók-e gépjárművünkben;

  • használt autó esetében célszerű a szerződés megkötésekor fotókat készíteni az autó sértetlenségéről, ezzel bizonyos jogvitákat elkerülhetünk.


Mivel a casco kínálat is nagyon bő, kérje Munkatársaink segítségét az optimális fedezet megtalálása érdekében!

 


Légi és vízi jármű biztosítások


Gazdálkodó szervezeti területen általában kereskedelmi célú eszközök biztosítása a jellemző.

A hajó- és géptest biztosítások vonatkozhatnak total- vagy részkárra, fedezetét illetően tűz- és elemi kár, valamint balesetből eredő károkra.

Esetenként kiegészítő biztosításként felelősség-biztosítási fedezet is vásárolható.

 

JÓ TANÁCS:

A helyes biztosítási összeg megállapítása fontos és nehéz kérdés. Kérjük szakember véleményét!
A légi járművek esetében a felelősségbiztosítás kötelező (39/2001. (III. 5.) Korm. rendeletlégiközlekedési kötelező felelősségbiztosításról)

Mire figyeljünk, néhány példa:

Figyelmesen tanulmányozzuk át a vásárolandó fedezetet. Fektessünk hangsúlyt a megfelelő fedezet kiválasztására. Ehhez kérje a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársainak segítségét!


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz