Gépjármű, vízi-, légijármű biztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gépjármű, vízi-, légijármű biztosítások

Lakossági biztosítások

Kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás

A kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás piacát a kötelező gépjárműfelelősség-biztosításról szóló 2009. évi LXII. tv. szabályozza (a törvény szövege elérhető itt)

A törvényi szabályozás sok újdonságot hozott, általánosságban elmondható, hogy a szerződési fegyelem erősítését a szabályozás elősegíti. Mivel az előző évekhez képest a jogszabály sok olyan változást tartalmaz, mely az évek során megszokott szerződési környezetet megváltoztatta, célszerű szakemberünk véleményét kérdezni egy-egy probléma kapcsán.

JÓ TANÁCS:

A törvény szigorú szabályai miatt fontos, hogy pontosan fizessük a biztosítási díjat, ui. egyes esetekben a díjhiányos időszakokra a biztosító köteles ún. fedezetlenségi díjat számolni, ami 4-500 Ft napi összeget is jelenthet.

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • az év közben vásárolt gépjárművünk biztosítási évfordulója nem január 01. lesz, hanem a vásárlás napjával megegyező dátum;

  • kár esetén mindenképpen javasoljuk a rendőrség értesítését, hogy a körülményeket a hatóság rögzítse az esetleges későbbi viták elkerülése végett.Gépjármű casco biztosítások


A casco biztosítások is a legelterjedtebb biztosítási termékek közé tartoznak. A fedezet jellemzően három kárcsoportra vonatkozik: tűz- és elemi kár, lopás, törés. Ma már a használt autókra is érdemes cascót kötni, vannak kifejezetten erre a gépjármű szegmensre létrehozott termékek.

A biztosítók díjai között egyes típusok tekintetében nagy szórás mutatkozhat. A piac kínálatából nehéz kiválasztani a megfelelőt. Kérjen segítséget Kollégáinktól!

JÓ TANÁCS:


Győződjünk meg arról, hogy totálkár és részkár esetén a biztosítónk milyen elvek szerint szolgáltat!

Mire figyeljünk, néhány példa:

  • ellenőrizzük, hogy a biztosító által előírt védelmi berendezése megtalálhatók-e gépjárművünkben;

  • használt autó esetében célszerű a szerződés megkötésekor fotókat készíteni az autó sértetlenségéről, ezzel bizonyos jogvitákat elkerülhetünk.


Mivel a casco kínálat is nagyon bő, kérje Munkatársaink segítségét az optimális fedezet megtalálása érdekében!

 


Légi és vízi jármű biztosítások


Lakossági területen a hobby célú járművek biztosíthatósága jellemző.

A hajó- és géptest biztosítások vonatkozhatnak totál- vagy részkárra, fedezetét illetően tűz- és elemi kár, valamint balesetből eredő károkra. Esetenként kiegészítő biztosításként felelősségbiztosítási fedezet is vásárolható.

 

JÓ TANÁCS: A helyes biztosítási összeg megállapítása és a megfelelő fedezet kiválasztása fontos és nehéz kérdés. Kérjük szakemberünk véleményét!

A légi járművek esetében a felelősségbiztosítás kötelező (39/2001. (III. 5.) Korm. rendeletlégiközlekedési kötelező felelősségbiztosításról)

Mire figyeljünk, néhány példa:

Figyelmesen tanulmányozzuk át a vásárolandó fedezetet. Ehhez kérje a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársainak segítségét! 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz