Felelőségbiztosítások - B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Felelőségbiztosítások

Vállalati biztosítások


A felelősségbiztosítási terület a magyar biztosítási piac egyik legdinamikusabban fejlődő üzletága. Értendő ez mind díj, mind pedig termékszakmai oldalon.

Ezen területre különösen igaz, hogy rendkívül nagy szakmai terjedelmű, ezért e helyen sem  vállalkozunk a részletes bemutatásra.

A felelősségbiztosításokat két nagy területre szokták osztani: klasszikus
felelősségbiztosítások és szakmai felelősségbiztosítások.

A klasszikus felelősségbiztosítások alatt a következők értendők:

  • általános/tevékenységi felelősségbiztosítások, melyek az ún. harmadik személyeknek, "szerződésen kívül" okozott károkat téríti;

  • munkáltatói felelősségbiztosítások, melyek a munkavállalók munkahelyi balesete miatt felmerülő kárigényeket térítik, beleértve a társadalom- és nyugdíjbiztosítási regresz igényeket is;

  • környezetszennyezési felelősségbiztosítások, melyek a környezetszennyezési károkat térítik;

  • termékfelelősség biztosítások, melyek a hibás termék okozat károkat térítik, ehhez kapcsolódhat az ún. visszahívás fedezet, mely a hibás termékek piacról való visszahívásának egyes költségeit fedezi;

  • szolgáltatás felelősségbiztosítások, mely a szerződött partnernek a hibás teljesítéssel okozott károkat téríti.


A szakmai és egyéb felelősségbiztosítások
területe rendkívül szerteágazó.


Vannak szakmák, ahol jogszabályi kötelezettség a felelősségbiztosítás megléte. Ilyen szakmák pl. az ügyvédek, őrző-védő szervezetek, könyvvizsgálók, biztosítási alkuszok, felelős műszaki vezetők, egészségügyi dolgozók stb. De felelősségbiztosítást ír elő a jogszabály pl. a szakképzésben részt vevő tanulók javára, a lőterek üezemeltetőinek, a temetkezési vállalkozóknak is.

Vannak szakmák, ahol nem kötelező, de az öngondoskodás érdekében lehetséges szakmai felelősségbiztosítást kötni.

 

Ilyen területek pl. víz-, gázszerelők, gépjárműszervizek, hotelek és szállásadók, oktatási intézmények, az építőipar különböző szakterületei: tervezők, bonyolítók, mérnök szolgáltatók stb.

JÓ TANÁCS:
Ezen szakmákra általában található a magyar piacon fedezet, de nagy körültekintést igényel ezek megkötése mind biztosítási díj, mind biztosítási fedezet oldalon.
A fedezet miatt mindenképpen kérjünk részletes tájékoztatást biztosítási alkuszunktól, a B.B.C. Biztosításközvetítő Bróker Centrum Kft. munkatársától.

Mire figyeljünk, néhány példa:

A felelősségbiztosítások megkötésekor a tevékenységhez kapcsolódó kockázatot pontosan fel kell mérni, fontos a vonatkozó jogszabályok ismerete. Fontos a kártérítési limit életszerű, optimális meghatározása, hisz túlzott limitvásárlás felesleges kiadás, az alacsony limit pedig veszteség forrása lehet.
Sokéves szakmai tapasztalatunkkal Kollégáink biztos kézzel segítenek Önnek a megfelelő fedezet létrehozásában.

Mire figyeljünk, néhány példa:


A szakma külön kategóriába sorolja a napjaink egyik legégetőbb problémájaként is emlegetett fertőző állatbetegségeket (BSE/TSE, madárinfluenza stb.), melyek többször napjainkban is világjárványként jelentkeztek. Fontos meggyőződni, a vásárolt fedezet tartalmazza-e ezen betegségek okozta károkat!

Sokéves szakmai tapasztalatunkkal Kollégáink biztos kézzel segítenek Önnek a megfelelő fedezet létrehozásában. Kérjük, vegye igénybe szolgáltatásainkat.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz